måndag 4 april 2011

Sauterad potatis - gott och lätt



Ibland när jag inte vet eller lyckas lista ut vad jag vill ha till oavsett om det är nån god kyckling eller köttbit som skall stekas på så funkar alltid detta recpet på sauterad potatis. Jag har gjort det flera gånger och det är busenklet och går att variera med olika örter.

Man behöver:
Ett gäng potatisar av fin sort med tunt skal typ delikatesspotatis, medelstorlek
Olivolja och en klick smör för stekning
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Vitlöksklyfta
Timjan eller rosmarin


Gör så här:
Borsta potatisen fint men skala den inte. Dela potatisen i halvor och förkoka i saltat vatten i 5-6 min. Slå över potatisen i ett durkslag och häll över några skvättar olivolja, en nypa chiliflakes samt dra några varv med pepparkvarnen. Tossa runt det ett par gånger så allt blandas men va försiktig så att inte potatisen går sönder eller blir ful. Hetta upp en panna med olja. Lägg potatisarna med den skurna halvan nedåt i pannan och stek på medelhög värme. När det börjar bli bruna och fina så vänd på dem. Pressa över vitlöken och tillsätt en klick smör. Ös några gånger med det smälta smöret. Släng i en kvist rosmarin eller timjan eller önskad krydda som passar till det du skall äta. Låt dem gå klart lika länge till och skaka på pannan ibland.
Good luck and good food.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar