lördag 5 mars 2011

Ekologiskt bacon, är det godare?

I och med att jag köper nästan allt ekologiskt som går, eftersom det är det närmaste "rädda jorden" man kan komma som vanlig dödlig människa (kommer mer om detta i ett annat inlägg) så kom turen även till vanlig bacon. Här har man väldigt liten koll om köttet kommer från en glad gris men med ett ekologiskt bacon känns hoppet större om en gris som har ätit bättre föda i alla fall. Däremot säger inte EU-ekologiskt märke hur bra grisen har haft det för detta regleras av KRAV-märket som innefattar bl.a. djurhållningen. Så EKOlogiskt piggham bacon från Scan med EU-ekologiska märket är tillverkat vad som enligt EU gäller för minikrav för ekologisk produktion. Men denna bacon smakar trots allt gott, vet inte om det beror på att skivorna känns lite tjockare här och kan det va så att Scan försöker tricka oss genom att öka på skärmaskinen en uns för att det skall kännas rejälare och lyxigare? Lithells lite rökta bacon brukar annars vara fin tycker jag. Texturen är dock lovande och det känns lite mer köttigt som sagt pga de tjockare skivorna. Dock när man vänder på paketet för att läsa vad som står på så upptäcker man förutom det vanliga konserveringsmedlet en Rökarom E250? Är det verkligen är så svårt att köra baconet genom en rök innan det paketeras? Det hela känns artificiellt och den tappar poäng igen. Så i slutändan kanske jag väljer den här i alla fall, bara för sakens skull och inte för smakens. FÖr det blir ingen extra knorr med Rökarom E250, bara konstigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar