fredag 18 mars 2011

Nu blev det "vanliga" frallor!


Jag blev helt plötsligt lite trött på allt surdegsbak och gjorde helt enkelt goda vanliga frallor. Mycket goda vanliga frallor, med ost på, det sitter väldigt fint på morgonkvisten. Eftersom jag har gått en akkurs, som jag fick av min sambo i födelsedagspresent förrförrra året vet jag precis hur man skall runddriva frallan för att bygga upp en härlig luftig spänst i dem!
Egentligen kan man köra rakt på med vetemjöl special men andan föll på så jag bytte ut en del till kravodalt siktat dinkelmjöl från Saltå Kvarn för att ge det hela lite mer karaktär.

Det här receptet kör jag på och i följande orsning:
500 gr kallt vatten
50 gr jäst (rör ut i vattnet)
10 gr sirap
20 gr rapsolja
700 gr Vetemjöl special
140 gr Dinkelmjöl

Smula i 10gr flingsalt

Låt jäsa i ca 45 min
Driv ut till ca 18 frallor à 80gr st.

Kör in bakplåtspappret med frallor på i ugnen på baksten ca 225
Grädda i ca 10 min.

Det hjälper om man drar ut bakstenen till hälften och använder en plåt för att typ skjutsa in pappret med frallorna på stenen. Lite tricky men se till att hålla dig inom pappret så får allt plats. Smaklig frall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar